Lukáš Machalický

About

News

Galerie SPZ

Knock Knock

Knock Knock
Lukáš Machalický, Robert Šalanda

The building has three storeys: the lower ground floor (with access to the garden), the ground floor and the upper floor, with a total floor area including the garage of 300 m². All of the rooms have parquet flooring, and other parts of the house have their original marble floors. The walls are painted white, alternating with blocks of pleasant, light colours. The guest room on the upper floor has a colour scheme of fresh and cheerful green with muted tones of grey and white. On the ground floor there is a cloakroom (with a window) and the building’s utility room, with a washing machine and dryer… The relaxation room and kitchen are dominated by wood, which contrasts with the slate tiles fitted in the kitchen and fireplace. The study has a small desk, an inlaid writing table, two clocks and two rectangular mirrors. Shooting equipment is also stored here. Another room serves as a bedroom, with two beds, two tables and several chairs. The interior décor includes twenty illuminated paper landscapes. The final room is for relaxing, as its furnishings would suggest (couches, Turkish carpets, a lute, etc.).

1
view of the installation
left: Robert Šalanda
Sussudio
4
Knock Knock 2
3D scan, digital print, oak frame,
standard mount, 75 × 100 × 5 cm
2
front side: Knock Knock 1
OSB, KVH, facade membrane,
tape 385 × 470 × 10 cm
5
Knock Knock 2
3D scan, digital print, oak frame,
standard mount, 75 × 100 × 5 cm
7
view of the installation
left: Robert Šalanda
Sussudio
3
back side: Knock Knock 1
3D scan, digital print, oak frame,
standard mount, 110 × 150 × 5 cm
6
Knock Knock 1
3D scan, digital print, oak frame,
standard mount, 110 × 150 × 5 cm